Men varför tänker ingen på de stackars föräldrarna?

Klockan 05.00 tyckte Noah att det var dags att vakna. När det en halvtimme senare stod klart att han inte tänkte somna om fick en sur och trött mamma knata upp och fixa välling.

Inget ovanligt med det, egentligen. Men när morgontidningen var avverkad och jag förundrats över att det inte fanns någon fredagsbilaga(varför har de bostadsbilagan idag?) började jag fundera över varför inte nyhetsmorgon körde igång. Klockan var ju över sex och istället visade de nåt töntigt barnprogram.

gick det upp ett ljus. Det är ju lördag. Det är tre(3!) timmar tills ett program med vuxet tilltal visas på svensk TV(nej, jag räknar inte TV-shop och de ring-vinnprogram som visas på övriga kanaler vidden här tiden). Helgmornarna blir ett rent helvete för småbarnsföräldrar, om man inte är road av Teletubbies och jordgubbslisa vill säga.

En anekdot, apropå ingenting: Vi var och hälsade på hos mina föräldrar. Noah var morgonpigg i vanlig ordning och lockade upp övriga familjen som annars brukar sova till lunchtid, ungefär.
- Vad bra, nu hinner vi ju titta på nyhetsmorgon, kvittrade min mamma.
- Det är söndag mamma.
- Ja
- Nyhetsmorgon börjar inte förrens klockan nio.
- Åh...

Det finns inte många alternativ för den ofrivillgt morgonpigge småbarnsföräldern på helgen. Små barn tar inte hänsyn till att befolknigen förväntas ta sovmorgon dessa dagar. Och TV-tablån är särskilt hänsysnslös mot de mammor och pappor vars ungar inte kan kliva upp och roa sig själva. För mig blir det frukost framför datorn i sällskap med Fredrik Lindström och hans sommarprat från midsommardagen. Han är för rolig. Det finns bettskenor och avslappsningskurser. Till expempel. Och vad hejdlöst kul det kan bli när man  försöker beställa en resa via SJ's datoriserade telefontjänst.

Sommararkivet hittar du här. Passa på innan Fredrik trillar ur 30-dagars för bövelen!.

Kommentarer
Postat av: michael

hahahaha :))

2008-07-19 @ 10:31:55
URL: http://cementarygates.blogg.se/
Postat av: Anonym

och varför måste du kolla på tv så attans tidigt då? =P

ta en promenad eller gör någonting nyttigt.

2008-07-19 @ 20:35:32
Postat av: Erika svarar

Något måste man ju göra medans man äter frukost också!;)

2008-07-19 @ 20:46:58
URL: http://erikascondo.blogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0