Blues

Har varit för trött och ledsen för att blogga de senaste dagarna. Det är så ibland. Jag har varken ork eller lust helt enkelt.

Kvällen har varit lugn. Igår somnade Noah halv tio efter två timmars kaos, ikväll somnade han bums. Alice har varit nöjd trots hettan, har vädrat i sovrummet hela dagen så det är ganska svalt, och jag har packat till mig och barnen. Imorgon åker vi till Råby. Jag längtar efter att bada och ha en hel gräsmatta utanför dörren där Noah kan springa runt.

Semestern betyder bloggtorka. I'll be back on monday. Ha´re gôtt!

inte här, men var?

Jag märker hur trött jag är när jag inte kan tänka klart. När Alice skriker och inte blir nöjd hur mycket jag än matar, byter blöja och bär på alla möjliga olika vis. Pratar med M i telefon. Hon kanske är varm, säger han och förslår ett svalkande bad. Bebisar är inte så bra på att reglera temperaturen själva.

Naturligtvis är ungen varm. Alldeles svettig. Klart att man är arg då. Efter badet får Alice en skvätt mat och somnar sedan  bums i sin säng. Så enkelt var det. Men jag är för trött för att tänka. För stressad för att snappa upp signaler. Jag har inte den närvaro som krävs. Och det känns förjävligt.

sommar & sol

Det är verkligen HETT ute! Här i stan blir det som en gryta mellan alla husen och det blir olidligt för små barn och en mamma som inte riktigt fixar dessa temperaturer så långt från en badstrand:P Både idag och igår spenderade vi större delen av dagen i stadsträdgården, en av stans gröna oaser. Där finns det gott om skuggade gräsytor, en liten glasskiosk och en jättefin lekpark. Helst hade man ju legat och halvslumrat i skuggan men av det blir intet när 1,5-åringen får bestämma. Noah är inte blyg minsann och har flörtat med tjejer, hälsat på hundar och spelat fotboll med ett gäng killar som var betydligt större än honom. Det är tur att han är så charmig.



Den här plutten har vi jagat efter i helgen minsann;)


Idag köpte vi med oss två engångsgrillar och lade på några grillspett men fläskfile, zucchini, halloumi, paprika och tomat. Smarrigt värre vill jag lova:) och roligare än korv;)



Barnens pappa är grillmästare


Alice har stundtals varit på riktigt uselt humör, är väl värmen som stör, men ibland skiner hon upp som en sol:D Nu har jag äntligen lyckats fånga ett av hennes söta leenden på bild!



fina Alice

Alice 2 månader!



Idag är det två månader sedan den här skönheten kom till stan! :D

Det är en härlig sommar vi har!

Vädret är verkligen helt fantastisk, och det är härligt efter alla dessa juniveckor av regn och kyla. När temperaturen stiger märks det tydligt att Uppsala inte är någon sommarstad. Studenterna åker hem och hela stadsdelar töms. Badplatserna är få och inget vidare om man är van vid sveriges största insjö, majestätiska älvar och nästan privata smultronställen på den sörmländska landsbygden. Och inte finns det särskilt mycket kul att göra. Nåja, nästa vecka åker vi på semester, ungarna och jag. Bad och skogsluft kommer göra gott:)

Idag spenderade vi förmiddagen i lekparken. Vi hade sällskap av ett månghövdad gäng ungar i yngre skolåldern som sprang runt i badkläder och lekte i duschen som finns där. Noah tyckte det var oerhört intressant och sprang runt som en tok bland de äldre barnen. Helt dyngsur blev han men GLAD var han. Ja, ända till mamma tyckte det var dags för en förkyld kille att få av sig den blöta tröjan och gå hem och äta lunch. 



Lycklig Noah <3 


Nu är killen tillbaka hos pappa igen och jag har haft en ganska soft kväll med Alice. Vi gick en promenad, fisan somnade och vaknade ett par timmar senare för att äta och somnade om. Nu ligger hon och sussar i sängen. Lyx!

Sömnrapport!:D



Noah och nattkompisen

Ja, ja. Jag har en aning bloggabstinens så ni får ursäkta om jag spammar med en massa inlägg. Men det är ju inte första gången som Noah somnar med sin telefon. Nä ikväll fick den tappre draken Helsikel återigen se sig besegrad av en hård plastleksak från Fisher Price. Noah är överhuvudtaget mycket fascinerad av teknikprylar som mamma och pappa helt inte vill att han leker med, och särskilt telefoner. Har man tur finns nämligen mamma eller pappa i andra änden av luren. Något av det sötastesom finns är när han får tag på en mobil och börjar låtsasprata i den, allvarsamt och med pauser som för att lyssna ibland.

Hursomhelst skulle han prompt ha med sig fånen i sängen och jag hörde små pip och klick från hans rum en bra stund innan det tystnade.

Kvällen i övrigt har varit otroligt smidig, peppar peppar. Noahs nattning gick otroligt geschwinnt(inte för att det brukar vara några större porblem annars men ändå). För första gången på väldigt länge var det inget bråk vid tandborstningen, lille herrn satt lugnt och stilla i mitt knä och gapade. Tjoho! Sen blev det ny blöja och nattkläder och snutten marscherade själv till sängen när det var dags att sova:)

Lillasyster har gjort framsteg ikväll. Hon somnade nämligen alldeles själv i sin egen säng för nån timme sedan:) Hon låg där så nöjd och filosoferade medan jag vek tvätt och somnade sedan in utan ett pip. Halleluja, säger jag efter två månader av ilska skrik och sena nätter:)



Söta Alice hos mormor

Viva Moz!

Jag hade verkligen en helt fantastisk kväll igår! Ett glas vin i Stockholmssolen och sedan 90 minuter i sällskapet av de missförståddas Messias - Morrissey. På konsert är jag i mitt rätta element. Det går inte att beskriva känslan på ett sätt som gör den rättvisa. Det är lite som när man är sådär galet kär... Ja, något i den stilen!



 

En litografi med det här motivet åker snart upp på min vägg. Kommer bli toksnyggt!



Moz inledde med att ösa ironi över vårt kära, kära grannland Norge.  I Oslo fick nämligen nån vettvilling för sig att kasta öl på honom och förstöra hans fina skjorta. Det var oerhört fräckt tycker jag och Morrissey reagerade med att be sin armé av luggar att slå in ansiktet på marodören. (som en liten parentes vill jag minnas att han bombarderades av Plopp när han spelade i Karlstad, men det var ju i största välmening eftersom guden faktiskt yppat i en intervju att han älskade Plopp).

Morrissey vet hur man tillfredsställer (nästan) alla. Låtlistan blandar gamla smithsörhängen med alster från de senaste soloskivorna. Det delvis förnyade bandet ger ett nytt, rockigare liv till trudelutter som låter rätt snällt på skiva. Jag grät en skvätt till Life is a pigsty som vanligt. Kanske för att livet varit väldigt mycket svinstia på sistone. Han träffar alltid huvudet på spiken, om man ska vara lite klämkäckt klyschig. Är verkligen dessa känslor och tankar så universella? Och hur är det möjligt att han kan beskriva dem så väl att tusentals personer ser sitt liv i hans ord?

Här skiver AB om spelningen i Borås. Låtlistan är pretty much the same, med You just haven't earned it yet baby istället för some girls are bigger than others. Personligen föredrar jag den förstnämnda så jag är nöjd:)


Att glömma sitt barn

Ja, såhär stressad är i alla fall inte jag. Det är så fruktansvärt onödigt och tragiskt att sånt här ska behöva hända varje år... Och då ska vi inte ens nämna dem som medvetet lämnar barn och hundar i en varm bil när.  jag ska bara...

Jurdik & ekonomi

Idag har vi varit på familjerätten och fixat en faderskapsbekräftelse, så snart har Alice en pappa enligt Skatteverket också;) Vi anmälde även gemensam vårdnad, det är faktiskt skönt att få det juridiska ordnat även om det inte direkt blir nån dramatisk förändring just nu.

När jag ändå var i krokarna passade jag på att smita in på bidragsmottagningen och redovisa lite papper. Fick vänta i över en timme men när det väl var min tur var det fixat och klart på två minuter. Arbetar alltid upp en massa oro innan men när det är över känns det bra. Det är inget lyxliv man lever, men det begär jag inte heller. Jag och barnen klarar oss, det är det viktigaste.

HAIR

Igår var jag hos frisören. Jag har försummat mitt stackars hår alldeles för länge nu. Vad lyxigt det kändes! Och jag var nog en ganska rolig kund. Av med skiten, tyckte jag. Gör vad du vill!

Det var roligt, för tjejen som klippte var superduktig och noggrann. Säkert 20 cm av risburret försvann, och vilken skillnad det blev! Jag tror jag passar rätt bra i en lite längre page. Jättelångt hår blir lätt tråkigt om man inte ha blondinbellasvall och nu har jag äntligen lite frisyr:)


Fräscht blev det iaf!


Late night with Alice

Har precis gungat Alicegumman till söms och stoppat ner henne i sängen. Ikväll har det blivit mycket massage av lilla magen, för stumpan har så ont. Om hon inte vaknar av knip så kan hon nog sova ett tag, för mat har hon fått i massor iaf:)



Fina skruttan:)

Midsommar var trevlig även om jag var tröttare än tröttast. Blomster fick jag med men blev inte nåt klokare på vem jag ska gifta mig med för jag drömde fasligt massa konstiga drömmar. Bland annat en om det stora diskberget efter kalaset och en jakt på diskmedel som inte gick att finna någonstans.

Imorgon är det slut på Noahveckan. Trots att M har varit här och assisterat i stort sett varje dag tycker jag att det har gått sådär. Är trött och jättedeppig, har inget tålamod att tala om och det mesta känns rätt ruttet. Till veckan är det bara jag och Alice men jag ska nog få lite hjälp hemifrån ändå, för att orka alla sessans skrikkvällar och böknätter.

Ja, för inte ens ett blogginlägg hinner man skriva innan det är dags igen. Får nog sätta på lite mer tevatten i alla fall.

Trötthet och midsommar

Idag har jag inte varit trött. Utmattad är en bättre beskrivning. Årtusendets förkylning och sömnbrist tar ut sin rätt. Mitt immunförsvar måste vara helt värdelöst. Så här jävla risig brukar jag inte känna mig.

Barnen är inte heller på topp. Alice är snorig och med Noah har det varit både upp och ned. Idag har han iaf ätit ordentligt efter att ha petat i maten några dagar. Note to self: tortellini går hem i alla väder.

Imorgon är det midsommar och jag har gett upp hoppet om sol. Kanske funkar att grilla i alla fall? Mina tankar går till familjen som enligt gammal tradition ska fira i Torpet. Där är det supermysigt om det är varmt och och lite bris så att myggen och knotten blåser bort. Mindre roligt med 15 grader och regn. Huvvaligen.

En liten mästerkock

Idag har varit en helt ok dag. Barnen har haft vänligheten att turas om att sova. Med andra ord har jag haft minst en unge vaken hela dagen, men å andra sidan har det varit just EN större delen av tiden. Det blir en himla skillnad vill jag lova. Ett barn klarar jag av. Piece of cake. Framöver vill jag förståss att deras ät- och sovrutiner ska stämma överens, men det är svårt att styra in en liten skrikbebis i skalmantider. I sinom tid säger jag, och tills dess får de gärna bytas av så här lite oftare.

När Alice sov hade jag och Noah det väldigt mysigt. Vi städade lite grann, diskade och plutten gjorde pannkakssmet nästan helt själv:)



Provsmakar;)

Är nåt ruskigt förkyld och Alice med. Stackars fisan. Inte roligt att vara täppt i näsan när man är bebis:/

Sjuk?

Nä, vet ni vad. Jag har tröttnat på dagis. När jag hämtade min lilla lintott berättade fröken att Noah inte riktigt varit sig själv idag. Inte alls samma fart på'n. Lite hängig. Och så hostar han nåt förskräckligt. Han kan väl få vara hemma resten av veckan, tyckte hon. Och vila upp sig.

Det är så typiskt. Missförstå mig rätt, är ungen sjuk är det klart att han ska vara hemma. Men jag tycker att våra dagisfröknar tenderar att överdriva en smula. Liksom letar sjukdomssymptom som besatta. För nog var det en glad unge som kom springande mot mig, och hemma har han varit hur pigg som helst. Att man inte alltid är på solskenshumör betyder inte att man är sjuk, eller?

Och det störde mig nåt enormt att de tyckte att han skulle vara hemma, eftersom jag ändå är det. När de sedan frågar hur det går med lillan vill jag bara fräsa att det inte alls går bra. Att hon har ont i magen och skriker sig genom nätterna. Att jag knappt har tid att fixa lunch åt Noah. Att jag knappt ens orkar titta åt hans leksaksbilar. Att dagistimmarna är min enda chans att få lite lättad börda. Att jag känner mig så sjukt jävla deprimerad och inte orkar någonting längre. Men som den idiot man är tiger man och lovar sedan att ungen får vara hemma resten av veckan.

Hur ska jag nu underhålla mitt oförskämt pigga sjuka lilltroll? Lekparken är inte rolig när bebis skriker för fulla lungor i vagnen...

Blow him back into my arms

Åååååhhhhh! Fy fan vad jag är trött! Alice har härjat mer eller mindre hela natten och idag var jag ju tvungen att få iväg solstrålen Noah till dagis. Dit kom han med en rejäl bula i pannan, efter att ha trillat rätt in i garderobsdörren i hallen.

Tog en oerhört seg promenad innan det var dags att gå till BVC för Alice läkarundersökning. Fröken var på mycket dåligt humör, men allt var ok och vågen stannar nu på 5000 g. Hon går inte upp lika fort i vikt nu, men det kanske är helt normalt? Hon är ju en stor tjej, och något växer hon iaf.

Är down rent allmänt idag. Allmänt seg och har inte lust med någonting. Ångestlight. Har petat i mig lite mat och druckit en kopp te. Hoppas det piggar upp!

No more tant!

När jag var nere på stan idag såg jag att det var rea på Weekday. Här finns stans snyggaste jeans. De har dessutom den goda smaken att slumpa bort mängder av tjusiga modeller till halva priset. Vanligtvis är jag ganska feg. Inget för vågat, urringat eller konstigt. Ofta fint, men tråkigt kanske. Men så låg de där. Vrålsnygga och inte alls nybliven-mamma-i-träningsjacka-och-fett-hår-i-slarvig-knut. Mer i den här brudens smak. Svarta, svintajta och löjligt höga i midjan.  Inget att ha på sig när man lämnar på dagis kanske, men redan nästa vecka ska jag ju åka till hufvudstaden och roa mig. Högklackat, rött läppstift, lockar i det blonda håret - fellow popoffers here I come. Jag ska göra sittplatsläktaren på Hovet osäker:P



på den gamla goda tiden...;)

Här slår vi ett slag för jämställdheten

Däda(städa) är som bekant en av Noahs favoritsysselsättningar(även om den förutsätter att någon stökar till, men Noah offrar sig gärna för den uppgiften också). Oavsett slutresultat är det en ren fröjd att se honom springa runt med sopkvasten. Nu har han upptäckt tjusningen med att diska. Nåde den mamma som inte ställer fram en stol vid diskbäsken åt sin lille son när det är dags att fixa undan stöket. Tänkte skola in honom vid sköljstationen, tror att han skulle klara det galant. Och mammas egen huslige herman tar sin uppgift på mycket stort allvar. Särskilt pipmuggen måste sköljas noga. Fem, sex gånger helst. Idag har han testat både skurtrasa, tvättsvamp och diskborste. Med förtjusning, skall tilläggas. Hoho. Detta ska uppmuntras minsann!


Jo, visst blev både gullplutten och köket blött. Men det kan jag leva med. Lite vatten gör bara ungen gott, kläder torkar och det är himla mycket lättare att svabba golvet än att trösta ilsken grabb. Glada ungar mår man bra av:)


Nu kan det regna hela sommaren!

Nu ska ni få höra.. Ungarna sov till elva i morse. Elva! Ja, Alice var ju vaken och åt ett par gånger men annars var det sovmorgon deluxe här hemma. Härligt!

Softade ett par timmar innan det var dags för dagens projekt - packa ihop ungarna, gå ner till stan och köpa en regnjacka till Noah. Fråga inte varför vi inte gjort det förut. Så mycket annat som kommit i vägen men nu skulle det äntligen bli av. En sprallig 1 1/2-åring kan inte hållas inne flera dagar pga av lite regn.

Just nu har jag verkligen inte lust att ta med mig unge herrn på stan nåt mer. Han fick nämligen världens vansinnesutbrott och höll på att klättra ur vagnen. Svettig mamma då kan jag säga. Till slut lugnade han ned sig och vi fick med oss en jacka hem. Rea var det också så jag är nöjd:)

Napp!

Alice vaknade efter att ha sussat ett par timmar. Jag hann iaf baka en suverän kladdkaka och sega lite framför datorn, men precis när jag satt mig med en rättsfallsanalys ville inte damen sova mer. Har suttit med lillan i famnen och hon har bökat och slumrat om vartannat. Stundtals med en napp i munnen! Noah tog aldrig nappen, men lillasyster har ett lite annat kynne. Dels krånglar magen men jag tror hon har ett större sugbehov för hon gnager väldigt på sin lilla hand. I början åkte den ut fortare än kvickt, men nu stannar den kvar ett tag innan den trillar ut. Det gäller att välja sina tillfällen, som när hon är snuttsjuk och ledsen. Kan hon finna lite ro med nappen vore det skönt, för både henne och mig tror jag.

Det har blivit nåt knas med mitt öga. Det är ömt, svullet och en aning kladdigt. Inte vackert alls. Suck. Inte för att nån bryr sig. Men ändå.

Nu ska jag försöka få lite sömn innan Noahlove vaknar imorgon. Natti!

Dagarna i Karlstad

Det märks när man kommer hem. Knappt har man hoppat av tåget innan man stöter på nån man känner igen. På promenaden längs drottninggatan mot torget säkert tio bekantingar. Det känns tryggt på något vis. Här har man tillbringat barndom och ungdom, här finns klasskompisar, lärare, dagisfröknar.

15-huset har fått sig en uppsnoffsning annars är det mesta sig likt. Här finns minnen i alla hörn, vilket inte är odelat postitivt. Ett annat, enklare liv.

Lägger märke till att modet är annorlunda i Karlstad. Leggings är fortfarande omåttligt populära. Uppsala är mer Stockholms lillasyster, dressat, preppy, präglat av sina studenter. För första gången var jag för strömmen i mina beiga chinos. Syrran hade förståss noterat att de var moderna, liksom min randiga tröja. Hon kan hon.



Mamma, pappa och duktig lillebror


Nåja, anledningen till att jag för första gången på mer än ett år återvände till solstaden var min brors student. Av alla högtidliga tillfällen är detta ett av dem jag gillar allra bäst. Om det förr i tiden var konfirmationen som markerade gränsen till vuxenlivet är studenten dagens motsvarighet. Och jag tyckte nästan att det märktes på min annars ganska tysta och tonårsbuttra bror. Kaffe drack han och pratade gjorde han;)

Har träffat kompisar man träffar alldeles för sällan. Det blir så när man är utspridda över landet. Men nu jävlar Hanna, nåt litet glas ska det väl bli på min balkong i sommar!

Syskonen återförenade

Vilken jävla cirkus. Det är löjligt egentligen, eller så tänkte åtminstone jag när jag stod mitt i skiten med skrikande bebis, vidbränd kyckling på spisen och en pôjk som plaskade i en insjö av standardmjölk på golvet. Ska man skratta eller gråta. Jag vet inte...

Noah är så himla stor hemma hos Micke, men hemma hos mig är ha bebis, åtminstone de första dagarna. Där får han obegränsat med uppmärksamhet, här måste han konkurrera med lillasyster som tar en del plats och mycket av mammas tid. Inte så konstigt kanske att han vill sitta i knät och bli matad. Får lite dåligt samvete för att jag inte har mer tid att ägna åt bara honom. Idag har Alice varit vaken och på dåligt humör i princip hela dagen så det har varit svårt att sitta ner och leka med Noah men när vi väl satte oss med hans klossar och tåg och bilar så sken han verkligen upp. Skulle vara så kul att kunna hitta på något med bara honom nån dag.

Noah var verkligen helt slut efter pappaveckan, för han somnade sittandes i soffan för ett par timmar sedan. Fick bära in honom i sängen:) Även Alice lyckades jag få i säng till slut, efter att ha bärt, vyssjat och låtit henne sova på mitt bröst. Tror hon har haft väldiga problem med magen idag.

Hemma!

Nä det känns inte alls roligt. Jag är trött och är stresstålig som ett nervöst rådjur. Alice var påväg att dra igång hela kvällscirkusen men somnade efter en tur i bärselen till tvättstugan. Nu kan hon ju vakna upp och skrika framåt småtimmarna men ett par timmars lugn och ro vore skönt.




Ljuvliga lilla Alice


Har panik inför veckan. Känner mig fortfarande som ett vrak efter en vecka med bara ett barn och massor av hjälp. Nu ska jag vara ensam igen. Med två. Herregud. Får ångest bara av tanken. Saknar Noah jättemycket men är så rädd att jag inte ska fixa det. Jag vill inte bli förlamad av stress och gråt.

Jag är så jävla förbannad på att livet blev såhär.

Det är du och jag, datorn

Tycker inte alls om att vara singel. Hela mitt sociala liv utspelar sig på nätet känns det som. Facebook, bloggar, bilddagböcker, twitter... Allt uppdateras för sällan och för långsamt. Trycker frenetisk på F5. Inget händer. Alla andra har väl nåt bättre för sig antar jag...Någon att prata med, t.ex.


Att återvända

Imorgon far vi till Karlstad, Alice och jag, och vi reser med lätt packning. Bebis i bärsele, skötväskan och en liten väska med kläder. En sån liten som Alice behöver ju inte ha så mycket med sig mer än mamma(värre blir det sen med barnmatsburkar och nappflaskor och gud vet allt), och jag har packat ner så många blöjor att hon kan bajsa en gång i kvarten under tågresan. Det mesta kan ju köpas när vi kommer fram, om det skulle behövas.

Däremot har jag redan nu skaffat en napp. Noah ville aldrig ha, men Alice har lite annat temperament och jag tror att en napp skulle kunna vara bra att ha när lillan ska komma till ro. Nu lär jag väl få promenera fram och tillbaks på tåget med damen ändå, men det får man väl leva med.

Hittade min gamla i-pod som har legat och samlat damm det senaste året(minst!). Ett stycke musiksmak konserverad. Och här finns så mycket sjukt bra! Jag skulle kunna sitta hela natten och lyssna på gamla spellistor


SOVMORGON!

Som jag har längtat. Suckat när klockan ringt och ungar vaknat. Bara velat dra täcket över huvudet och strunta i allt. Men så idag. Inga måsten alls före halv fyra på eftermiddagen. Jag var fri att ligga och dega (nästan) hur länge som helst. Att få sova tills man vaknar "på riktigt"  gör vekligen underverk.

En varm dusch hann jag också med innan lilla damen ville upp. Pysslade om mitt nyslingade hår och rakade benen, så nu är man fräsch minsann;) Nu börjar jag närma mig den nyans jag hade när jag var 17-18 och det är ju lite häftigt. är man har samma jeansstorlek återstår att se...

Möttes av en lustig syn i spegeln i morse. Det blonda håret på ända och ett par mjölkstinna bröst. Från midjan och uppåt ser jag ut som en porrstjärna, nedanför börjar förfallet;)


Twitter

Nu twittrar Erika. Det ligger en liten ruta i sidmenyn:)

Ångest

Alla har en gräns, jag nådde min idag. Kortslutning. Snubblade över stresströskeln och kroppen reagerade på ett sätt som jag aldrig varit med om förut. Ohejdat gråt, svårt att andas, knut i bröstet, kände mig som fastfrusen. Jag blev rädd. Det var så fruktansvärt obehagligt att inte kunna kontrollera sin kropp.

En fashionista är född!



Har prickat in samma tröja som modebloggarna, så helt hopplös kan jag inte vara iaf!

Tvättångest

Idag måste jag tvätta. Noah ska ju ha med sig rena kläder till pappa. Det är bara det att nån idiot kommit på att tvättstugan ska vara obokad på söndagar. Man ska alltså slåss om maskinerna och vet aldrig om eller när man får tvätta. Jättekul när man är ensam med två små barn. Det är ju liksom inte bara att springa iväg och kolla om det finns nån ledig. Nej, att få iväg barn och tvätt är ett jätteprojekt och att flänga fram och tillbaks på jakt efter en maskin känns ju inte så lockande.

Bara tanken gör mig superstressad och det knyter sig i magen. Jag är verkligen på ruskigt dåligt humör och vill bara dunka huvudet i väggen i ren ångest.

Det är sånna här dagar man vill ha en tvättmaskin i lägenheten.

Efter regn kommer sol

Efter gårdagens depporgie tappade jag helt enkelt sugen på kaostillvaron här hemma och packade ner ungarna i vagn och bärsele för en tur på stan. Ett genidrag visade det sig, för båda kidsen var nöjda och glada och jag fick lite ro att tänka på annat. Köpte lite basplagg till Alice och studentpresent till min lillebror. Nästa vecka åker jag hem till Karlstad!

En dag som denna kryllade det naturligtvis av Sverigedemokrater nere på stan. Där har de väl all rätt att vistas, men jag är inte ett dugg intresserad av deras "ge oss Sverige tillbaka"-budskap. Vilket Sverige, undrar jag? Det homogena folkhemmet? Ledsen att säga det, men det är nog forever lost.

Det finns många fina svenska traditioner som man kan bejaka på nationaldagen och annars med för den delen, men jag fattar liksom inte varför detta skulle vara så oförenligt med de andra kulturer som finns i vårt land.

Jag har firat Vasa och regeringsformen med sill, potatis, svenska jordgubbar och grädde. Sett Skansenjippot på TV. Lite lagom tycker jag. Folkdräkter är fina, Darin var söt när han sjöng Niklas Strömstedt.



 

Mor och dotter:)


 



Mammas lilla sockertopp:)



M var här och hälsade på kidsen. Tänk vilken skillnad det blir när man är två! Ingen skrik och panik då inte. Har varit otroligt harmonisk idag. Härligt!


Kan inte sova

Börjar äntligen varva ned efter en helt vansinnig dag. Alice har somnat efter en orolig kväll, misstänker att hon har varit övertrött - det är svårt att sova i det här galna hushållet! Hon är så fin att det riktigt värker i hjärtat på mig.

Går runt och är konstant stressad. Det är en obehaglig känsla. Det knyter sig i magen och trycker över bröstet så man inte kan andas. Det tar liksom aldrig slut. Det är hela tiden någon som skriker, drar, ropar. Jag kan inte sitta ned en sekund och bara andas. Jag somnar och vaknar på helspänn. Jag älskar mina barn men jag orkar inte. Det är svårt att hitta glädje i livet när man aldrig kan stanna upp och njuta av stunden.

Och så är man mitt i skiten ensam. Det är ingen som står vid min sida. Det är det värsta av allt.

Ta vara på dina demokratiska rättigheter!

Det här inlägget var egentligen menat för igår, men eftersom jag var isolerad från omvärlden får det komma en smula fösenat. Poängen är lika viktig idag.

I helgen ska 27 av Europas länder rösta fram 785 nya ledamöter till Europaparlamentet. Parlamentet var förr lite av en låtsasinstitution eftersom alla beslut ändå togs i ministerrådet men iom medbeslutandeförfarandet har man nu sista ordet inom en rad viktiga frågor(miljöpolitik, t.ex.). Samtidigt fattas fler och fler beslut som direkt påverkar i Bryssel. Många av de lagar soim stiftas av vår egen riksdag är inkorporeringar av direktiv(behöver jag nämna IPRED...). EU-valet spelar roll, ändå är valdeltagandet påfallande lågt.

Låt 4 juni vara en dag då vi påminns om att inte ta vår demokrati för given. Det är nu 20 år sedan massakern vi Himmelska fridens torg i Peking där ett okänd antal miste livet vid regimens ingripande mot studenternas protester för demokratiska reformer. Samma dag hölls de första halvdemokratiska valen efter kommunismens införande i Polen. Fackföreningen Solidaritet fick 99% av rösterna och det blev blev startskottet för den förändringsvåg som kulminerade i Berlinmurens fall och slutligen hela Sovjetsystemets kollaps. Demokrati är ingen självklarhet utan något vi hela tiden måste kämpa för.



Lech Walesa vid varvsstrejken i Gdansk 1980



Håll demokratin vid liv! Jag har röstat, gör det du också!


på en öde ö...

Nu funkar internetuppkopplingen efter att ha legat nere ett dygn. TV:n är fortsatt död. Igår gick strömmen i hela Uppsala. Var nere på stan och det blev helt svart och tyst i hela butiken och alla affärer på gågatan evakuerades. Det var en kuslig känsla, min första tanke var att Forsmark smällt... och jag hann så smått planera min och barnens flykt undan det radioaktiva nedfallet;) När vi kom hem var strömmen tillbaka, annars hade det blivit rena rama artonhundratalet. Fick dock klara mig utan facebook och bloggar och tv-skval - vilket ensamt liv man lever när det är det enda sällskapet man har om kvällarna. Nåja telefonen funkade ju och när båda kidsen sov pluggade jag lite skadeståndsrätt så det gick väl aldrig nån nöd på mig.

Skrik & Panik

Det funkar ett tag. Då fixar man att växla mellan två ungar, ligga steget före. När verkligheten hinner ikapp kommer stressen. Måste lägga Alice och laga mat till Noah. Barnen skriker ikapp och triggar varandra. Det är svårt att söva övertrött bebis när storebror vill ha uppmärksamhet till varje pris. Han klättrar på möbler, snubblar på sina runda små fötter och skriker så tårarna sprutar. Man blir irriterad. Kan han inte vara tyst i fem minuter? Och varför vaknar hon så fort man smugit ut ur rummet? Man blir uppgiven och gråter en skvätt och viskar att man inte orkar. Tillslut går man in i ett zombietillstånd och borstar tänder, lägger barn, byter blöjor och bär utan att riktigt orka ta in alla skrik.



Mina barn?


Det var mer än sex timmar sedan jag kunde lägga ned Alice utan hjärtskärande illvrål. Jag börjar bli trött. Och jag känner mig så jävla ensam.  

Sjusovare

Usch vad segt det är att gå upp på morgonen. Jag skulle kunna sova hur länge som helst om jag bara fick!

Noah är lämnad på dagis och Alice har tagit en premiärtur i bärselen. Det gick superbra, men så tycker ju lillfisan om att bli konkad på.

På vägen hem mötte jag en snubbe som såg väldigt bekant ut. Pappa på dagis? Nä. Öppnis då? Inte det heller. Då dök den plöstligt upp, bylinebilden. Killen är sportreporter på UNT. Mystery solved.

Regnet verkar ha lugnat ned sig, så jag och tösen ska nog ta en tur till Willys och veckohandla. Man får schemalägga dessa timmar noga, tror jag. Tisdagar tvätta, onsdagar handla, torsdagar städa.

Dagens tankar

Tänk att livet är så jävligt ordnat att man måste vara som starkast när man nått den absoluta botten. Finner man styrkan då fixar man allt, faktiskt.

Fick ett välkommet besked idag. Normöverskottet is no more. Tog mig själv i kragen och förklarade läget. Sade som det var. Det är människor som sitter i andra sidan telefonluren fick jag återigen bevisat. Dagens ros går till er.

Annars har dagen bjussat på blandad kompott. Noah inledde morgonen med ännu ett vansinnesbrott av rang. Fick brotta ner honom för att få på honom kläderna. Skyfall ute och naturligtvis har vi ingen jacka till fisen hemma(ingen av oss som tänkte på det när det var 25 grader igår..). Hittade en gammal tre storlekar för stor fleecetröja som vi fått med oss från dagis nån gång i vintras. Skämmas fick jag göra, minsann;)

Vi har börjat med 15 timmnarsvecka på dagis nu, iaf när Noah är hos mig. Jag ska se hur det funkar, annars kan man tydligen få nåt intyg från psykologen om att man behöver få mer barnomsorg. En sak är säker iaf, man hinner ju integöra ett dugg innan det är dags att hämta:S

På tal om psykologen. Nu är tid bokad. Skönt.

Flanerade runt en sväng på stan och tog med mig ungarna till M där vi käkade lite mat. Försöker låtsas att vi är en familj men det går sådär. Något fattas och jag vet så väl vad det är.

Tur då att det är tisdag. Gick förbi Lutis på vägen hem och köpte en påse godis(på nåt sätt måste man väl fira att man slipper gå runt och samla burkar) och njöt av att båda ungarna sov när jag tittade på Krig och fred. Och jag säger bara...Storslaget! Magnifikt! Maken till saftigare intrg har jag aldrig skådat. Och så typiskt ryskt... Så impulsivt, dumdristigt, tragiskt... Till och med ett religiöst uppvaknande. Ja, och så kanoner och pangpang förståss.

Imorgon gör vissa tenta. Inte jag tyvärr. Det var ju tanken först, men det kändes ju alltmer omöjligt allt eftersom. Nej bättre att lägga krutet på omtentan än att skriva ett mediokert resultat nu. Men det hugger lite i hjärtat.

Tänk så tokigt det kan bli

Noah gillar verkligen väntrummet på BVC, för när vi skulle gå in och väga och mäta Alice blev han alldeles tokig. Skrek och sparkade och var himla besviken på att han inte fick sitta kvar och lägga pussel och låtsasfika. Visst kan han bli sur ibland, men sådana utbrott brukar han inte få. Tror det var för att han inte sov nånting på dagen.




Trött liten surskalle somnade på vägen hem



4765 gram och 57,5 cm Alice

Noah somnade på vägen hem och när jag bar upp honom i lägenheten var han ledsen och trött och slockande i min famn efter en stund. Sen somnade både jag och Alice och så låg hela familjen utslagen till klockan åtta, när lille herrn vaknade igen. Så det blev ingen middag ikväll, Noah har haft ett litet utbrott till och har sovit oroligt hela kvällen. Så tokigt det kan bli!

skönhetssömn

Noah har inte sovit nån middag idag förutom fem minuter i vagnen på vägen hem. Däremot har han skvätt ner hela sitt rum med välling.

Kul.

Nu ska vi snart iväg till BVC. Noah är trött och grinig och blir vansinnig när han inte får som han vill. Alice skriker och det är allmänt kaos.

Underbart.

Peace?

Föredragning: check!

Satt uppe alldeles för länge igår och förberedde mitt lilla anförande om skadeståndsrätt och feminism. Det blev väl inget mästerverk till manus direkt(man blir ju aldrig nöjd) men jag gav upp framåt halv två när jag tyckte det var good enough. Stressade iväg med ungarna till stan i morse, lämnade över dem till M och begav mig till juridicum. Kändes en smula skumt att vara där, har ju helt trillat ur den här pluggstämningen(när alla andra tentapluggar som intensivast haha). Fick ruggit ont i magen när jag såg att det var min favorit kursföreståndaren som skulle fälla domen över min stackars ihophafsade föredragning! Huh!

Det var hemskt! Det kändes som jag bara stod och stammade och skruvade på mig i fem minuter. Mumlade som vanligt och pratade dessutom för fort. Men det gick bra! Och herr kursföreståndare visade sig kunna komma med konstruktiv kritik på ett trevligt och pedagogiskt vis.Han brukar ju vara så outhärdligt dryg, men jag är inte sämre än att jag kan omvärdera min uppfattning om karln. På det hela verkade de vara rätt nöjda. Det var tom väldisponerat, bra formulerat och genomarbetat(hmmm). Behöver jobba lite med mina röstresurser(som vanligt!) och dra ned på tempot.


RSS 2.0