Teknikdöden

Min mobiltelefon sjunger på sista versen. I helgen totalhavererade den och var död i en sisådär tre dygn. Efter lite (eller snarare en hel del) pysslande lyckades jag få igång den igen och meddela mig med omvärlden (basgruppen) igen. Men. Jag litar inte på telefonjäveln. Idag har jag varit och sett ut en relativt tjusig (och billig, eller nåja) historia i Teliabutiken och imorgon ska den inhandlas minsann! (jag tänkte nämligen inte på att jag skulle skaffa ny telefon när jag stressade iväg till Juridicum och glömde legitimationen hemma). Funderade lite på en sån där pensionärstelefon, men jag tror jag är tillräckligt hajj på tekniken för att fixa en lite modernare variant;) SonyEricsson förståss, är man ett vanedjur så är man(jag kan inte sms:a med nokia eller motorola eller nån annan sån skit. Har man vant sig vid ett märkes knappsats så har man)

En månad på juristlinjen och det känns som jag börjar komma in i pluggarspåren(till skillnad från vissa andra). Lite kul är att jag är mer effektiv än någonsin av någon anledning. Bakslaget lär väl komma när det första mitt första PM ska recenseras(läs: sågas). Men den dagen, den sorgen:P

Min annars så goda aptit har verkligen kommit på skam. Allt känns superäckligt(ja sådär att man bara vill spy). Bakad potatis känns hyfsat ok, så det är det som är på g i ugnen just nu.

Har beslutsångest om vilken av kurslitteraturen jag ska ge mig i kast med nu. Tryckfrihetsrätt eller An introduction to the European Convention On Human Rights. Misstänker att jag lär bli tvungen att parallellköra om jag inte är ruskigt snabb, men vem vet:P
Mitt sämsta köp...

... den nya datorn. Alla kategorier! Den har snott min kille, buhu:(

Imorgon kommer BVC-tanten på inspektion. Eller ja, officiellt ska vi prata barnsäkerhet men jag kan inte hjälpa att det känns lite som om de vill kolla att alla marknära eluttag är igenpluggade.  Har panikstädat lite hemma, men det ser fortfarande åt helvete ut. Får skylla på att jag har varit dålig, för det har jag ju faktiskt.

Jag tror att min magsäck har krympt. Hörde mig för hos herr Ö, och jo det kunde den faktiskt göra. Det känns som om jag har gjort en såndär magsäcksoperation. Jag kan liksom inte äta mer än ett par tuggor utan att bli proppmätt och illamående.

Nu ska jag ta min medicin och nog strunta i de där chipsen som såg så goda ut i affären men som känns jätteäckliga nu.

Goodie Najt!


dripp dropp

Hemma, äntligen. Tråkigare platser är sjukhus får man leta länge efter. För det var faktiskt så illa att jag blev inlagd. Ja, nu var jag ju inte döende eller så men kroppen var lite ur balans och jag behövde få i mig vätska och en del kalium och natrium. Det är märkligt vad lite(eller ja... sju liter...) socker- och saltlösning kan göra! Nu mår jag verkligen mycket bättre. Medicin mot illamåendet har jag fått och på måndag ska jag gå på akupunktur. Ja, jag är beredd att testa allt;)

Förresten smakar rostad macka verkligen himmelskt när man har fastat i flera dagar(för jag blev ju ordinerad fasta för att vila magen, huh så hungrig jag var). Det ni!

Har dessutom delat rum med två förvirrade äldre damer. Den ena yrade på tyska och stapplade iväg till toan i högklackat och med handväskan i ett krampaktigt grepp. Jag tyckte lite synd om henne, vill verkligen inte bli gammal.

Dock har jag hunnit läsa kurslitteraturen på EG-rätt. Det fanns ju inte så mycketannat att göra;)


Självömkan

Eftersm herr Ö redan har stått för det stora avslöjandet kan jag väl lika gärna passa på att beklaga mig lite.

Ja, Noah ska få ett syskon. Kanske inte vid den mest lägliga tidpunkten, men det känns rätt bra ändå. Bebisar är ju mysiga liksom. Och värre saker kan ju hända.

Däremot tycker jag att man skulle kunna snabbspola fram tills rutin-UL ungefär. Innan dess är det ju inte vidare trevligt att vara gravid(och innan folk tar illa vid sig, ja jag inse att det finns de som skulle göra vadsomhelst för att få uppleva de där veckorna med. Och har man längtat efter barn i åratal kanske inte illamående och allmän misär spelar så stor roll, vad vet jag. Men det ändrar ju inte det faktum att jag just nu inte mår särskilt hallon).

Det där med illamåendet. Jag trodde lksom att det skulle räcka med att må pyton fram till  lunch, besöka toan ett par gånger och sedan vara tillbaks på banan igen.Men icke. De senaste två dygnet har jag varken fått behålla mat eller vätska. Ja, jag tycker synd om mig själv! Men jag är uttorkad, matt, har en ruskig huvudvärk och dessutom nästan 39 grader i feber. Soffan med andra ord.Humöret är inte direkt på topp, men imorgon ska jag iaf få träffa en läkare på kvinnokliniken och se om vi får något sånär styr på det hela.

Omänsklig trötthet, humörsvägningar, dålig aptit och kläder som helst plötsligt känns lite  trånga  är annat man får dras med under första trimestern. Och ingen fin mage har man, och inga bebissparkar känner man. Dessutom oroar man ju sig mer eller mindre ofta för missfall, sjukdomar och missbildningar. Och sen är de ju så lååångt kvar. Nä de första veckorna är de värsta, mittenperioden rena semestern, de sista månadern iofs lite bökiga när man inte kan knyta skosnörena själv  men då har man ju snart sin bebis:P

Är lite bitter på Herr Ö som tydligen är himla trött och lägger sig och sover mitt på dagen och lämnar stackars mig med en vild och galen Noah som jag inte vet om jag orkar ta hand om. Alltså, jag pallar inte att ränna runt hela lägenheten och passa på ungen när han klättrar på precis allt. Det är jag som borde ligga och sova, faktiskt!

Blondinbella resonerar kring lagars vara eller icke vara

Blondinbella har åsikter om äktenskapsbalken. Om inte annat är det ju ganska underhållande att läsa. Jag vet, vi tar bort lagar som verkar knäppa! Riktigt så funkar det ju inte, men det lär hon väl sig så småningom, flickan. Det mest alarmerande verkar ju vara att hon inte kan läsa. Att ett äktenskap upphör genom den ena makens död eller äktenskapsskillnad(dvs skilsmässa) är väl hur självklart som helst. Man kan ju inte fortsätta vara gift när den ena har dött!

Av alla dåliga idéer...

...måste det där med att plugga hemma vara den allra sämsta. Igår var nämligen inget schemalagd och jag hade planerat att förbereda seminariet om regeringen och myndigheterna(sexigt ämne, javisst). Det kan jag ju lika gärna göra hemma, tänke jag mitt nöt. Innerst inne visste jag väl att utsikterna för att få nåt vettigt gjort var ganska små, men ibland är man ju överdrivet optimistisk. Jag skulle ju trots allt slippa släpa den där förbaskade väskan med lagbok och grundlagskommentar och gud vet allt över hela stan, och i ärlighetens namn kände jag inte för att äta en mikrad lunch på en bänk på Juridicum.

När man är hemma och inte ska någonstans går manmiste om den där stressfaktorn som gör att man hinner duscha, äta frukost och göra iordning sig på kortare tid än vad som egentligen är möjligt. Det är väl iofs skönt att kunna ta det lungt, men det får ju inte gå till överdrift. Det tenderar att göra det när det gäller mig. Halva dan hinner gå innan jag kommit in i duschen, och med disk på diskbänken kan jag inte koncentrera mig. När väl lagboken är uppslagen och pennan vässad(ja bildligt då, jag har ju en stiftpenna) ja då kommer Noah krypandes och kör slalom mellan stolsbenen och roar sig med att välta ut mitt ganska ansenliga lager petflaskor.

Det är ju inte utan att man ger upp ett förtvivlat rop på hjälp. När sen ungen väl sover, då är det dags för nästa marodör. Vill inte jag titta på film med Herr Ö, just då, ja då sätter han sig och kollar själv. Utan ljud, för att jag inte ska misstänka något.

Efter nån timmes paragrafvrängande gör sig magen påmind. Hungern tar helt enkelt över. Bara att preparera lunch. Och när den är uppäten, ja då är man naturligtvis så utpumpad att man inget mer orkar innan man fått vila en timme eller så i soffan.

I samband med att jag bestämde mig för att förlägga studierna till hemmet var jag dum nog att lova Herr Ö att jag skulle ansvara för middagen, ja för han har ju verkat så ledsen på sistone när min mage har krånglat och inte velat äta så mycket. Och vill man han något matigare än en skinkmacka måste man gå till affären. Och lite frisk luft är ju alltid nyttig så promenad blev det i anslutning till den.

Ja och sen är det ju hela lunchvisan om igen. En hel dag, bortkastad. Nåväl, jag fick åtminstone lite tid med de båda herrarna. Och idag har jag varit sanslöst effektiv!

Fattig & lycklig

Två veckor in på juristprogrammet har jag insett att det krävs fler attribut än en lagbok för att passa in i mallen. En termos verkar nämligen vara standardtillbehör. Är juriststudenten väldigt ekonomisk? Nja, snarare beror termoskånkandet på den påtagliga bristen på drickbart  kaffe i närheten av juristernas huvudsakliga playground. Eller ja, centrum(där Juridicum och JB är beläget) kryllar ju av coffee shops av amerikansk modell - men 25 spänn för morgonkaffet lockar ju inte direkt. Och eftersom Juridicum endast är begåvad med en halvtaskig kaffeautomat är ju termosen en rätt bra idé.

Nu har dessutom småstadstjejen Erika kommit i kontakt med folk lite högre upp på samhällsstegen för första gången. För det går inte direkt att jämföra hammaröungarna med Stockholmskidsen. Det blir väldigt påtagligt att man kommer från en annan bakgrund, och då har ändå mina föräldrar långa universitetsutbildningar och jag har alltid tyckt att jag haft en helt normal medelklassuppväxt. Men sportlovsresor till Alperna, det finns liksom inte i min värld (inte för att jag saknat det på nåt vis). 

Inte ens fyllda tjugo har de pengar över så att studielån blir överflödiga. Lägenhet kan de köpa på rea här i Uppsala. De bär runt på iPhones i sina designade läderväskor. Jag känner mig fattig helt enkelt. Som en barfotaunge bland nystrukna skjortor och lagda lockar. But damn it, I'm happy anyway;)


Helgfunderingar

Gasquen var galen och trevlig. VM-94 sopade välförtjänt hem hela recceveckan. Fast jag tyckte lite synd om Bond som blev himla ledsna.

Det finns tydligen folk som är huvudet kortare än jag. Då är det väl nästan tveksamt om man får åka bergbanan på Liseberg?

Är troligen den sista i världen som upptäckt mineralmakeup, är ju som sagt ganska sminkkonservativ. Men vet ni vad, jag ska aldrig mer köpa en vanlig foundation. Det där oansenliga pudret var ju rena uppenbarelsen. Superfint resultat, man slapp den där kladdiga sminkkänslan och det höll hela gasquen. En sisådär åtta timmar alltså, med alkohol och sång och dans. Helt otroligt.

Känner mig något sliten och har spenderat större delen av helgen i... just det - soffan! Är alltså helt färdig redan efter en vecka, det är ju inte riktigt klokt. Och min mage som haft lugn och ro i ett år, ja den mår inte bra!

Istället för att skriva ett meningslöst blogginlägg borde jag sätta mig och sätta mig in i kumulativa rekvisit och rättsföljder och annat som inte känns sådär jättekul just nu. Men alltså, det är jätteintressant. Men ibland står hjärnan liksom still.

Imorgon ska vi lära oss att leta bland rättsfall och förarbeten på Juridiska biblioteket. Ja tack, säger jag. Jag känner mig fruktansvärt vilsen bland alla mystiska dammiga volymer!

Reccegasque ikväll

Igår stupade jag bokstavligen i säng efter JM's sena föreläsning. Den var förövrigt bra den med! Fick lite välbehövlig sovmorgon och har varit allmänt slö på pluggfronten. Får tillbringa helgen med att läsa Tolkning & Tillämpning som damp ned i brevinkastet idag. Jag måste nämligen knåpa ihop nåt smart om rekvisit och extensiva slut och gud vet allt.

Nu borde jag egentligen vara i full gång med att göra i ordning mig för kvällens stora begivenhet här i lärdomsstaden, reccegasquen! Nu ska det minsann sjungas käcka snapsvisor och kollas spex!  Det känns som jag har gott om tid, fast jag förmodligen inte har det. Har gett upp tanken på att locka håret. Det tar så förbaskat lång tid, och dessutom är mitt hår helt enkelt skapt för att vara rakt. Lockarna håller tyvärr inte hela kvällen.

Eftersom man inte är någon mästerfixare när det gäller frisyrer har det googlats flitigt den senaste halvtimmen. Någon form av fläta kanske vore något, det ska tydligen vara modernt.

Härligt. Nu ösregnar det ute. Bäst att kolla upp busstider för säkerhets skull. Paraply i väskan?

Har ni förresten tänkt på hur konstigt det bli om man skriver på ett nytt tangentbord. Bibliotekets har en lustig utformning, de är pyttesmå och jag lyckas alltid skriva fel. Att det sitter såpass i fingrarna, det trodde inte jag.

Paragrafer och förvirrade föreläsare

Yes. Jag har lyckats snubbla över en kanonföreläsare. Det är faktiskt sant, och hur ofta händer det? Två timmar skulle lätt kunna bli så tråkiga, men icke. TB är grym.

Herr Melander var däremot en no show igår. Han kom inte. 180 flitiga studenter väntade förgäves, något pinsamt. Blir sen kväll idag istället då föreläsningen hålls mellan 17-19. Jag tar en välförtjänt paus mitt på dan, istället.

Tillbringade ett par timmar i juridiska biblioteket tillsammans med Holmbergs Grundlagarna, seminariehäftet och såklart lagboken. Allmänbildningen på rättsområden är en aning uppdaterad i alla fall. Känns bra. Har desutom orienterat mig lite kring mitt PM-ämne - Europadomstolen och EG-domstolen: en problematisk relation? Spontan reaktion- jag hade tur. Med lite oflyt hade jag kunnat få behandla äganderättens utbredning eller kanske generalklausuler(ja, helt säkert jätteintressant när man väl fattat vad det innebär).

Lite tråkigt att min basgrupp redan är decimerad. En snubbe har enligt ryktet hoppat av. Första veckan. Ja, så kan det gå - han kanske bara ville vara med på recceveckan^^

När jag varit allmänt overksam ska jag sätta mig och avverka några paragrafer i regeringsformen. Eller ja, själva regeringsformen läser man ju igenom rätt snabbt, värre är då om man samtidigt ska läsa grundlagskommentaren där 10 sidor i lagboken motsvaras av en sisådär 500...


T1 officially launched

Well, då har T1 äntligen dragit igång på riktigt!. I morse var jag på en halvdeprimerande introduktionsföreläsning där JM förklarade för oss att vi med allra största sannolikhet inte kommer att ha en aning om vad vi håller på med de första veckorna. Tack, det är alltså så man ska känna. Det är lite småförvirrande måste jag säga, efter att ha tittat igenom mina fina kompendier. Lite tror jag att jag fattar, men om man ska ta JM på orden är det väl helt fel.

Imorgon är det dags för första lektionen med seminariegrupp 6. Jag undrar om jag är ensam mumin:S Nåja, det märks väl. Förhoppningsvis får man lite bättre grepp om läraren det ska bli himla kul att få se vilket PM-ämne jag ska jobba med framöver(tydligen var En kritisk analys av Europadomstolens uppbyggnad en klassiker).

Mina böcker från Adlibris är åtminstone skickade så senast i övermorgon kan jag sitta och bläddra i min tusen sidor tjocka grundlagskommentar. Wiiiii! Återstår väl bara att se hur lång tid Bokus tar på sig att få iväg mina metodikböcker, som verkar vara de jag behöver först. De ska vara översiktligt lästa redan nästa vecka. Oh my:S

Fick önskad undervisningstid, mellan 10 och 12. Har kollat in höstens schema - ser helt ok ut. Föreläsningarna är ju på lite knepiga tider ibland(som på onsdag, mellan 16 och 18) men annars har jag bara en enda schemalagd fredag vilket gör att man blir lite flexiblare om man ska åka och hälsa på hemma. Visserligen är det meningen att man ska plugga åtta timmar även dessa tomma fredagar, i snitt är det väl ungefär 6 schemalagda timmar i veckan(övriga 34 på egen hand och i basgruppen alltså).

Noah har förövrigt börjat klättra på möblerna här hemma. TripTrapstolen var himla stadig och bra att dra sig upp vid och skuttgurkan stod och balanserade på knäna och hade jätteskoj. Mamma stolt:)

RSS 2.0