Nyårskrönikan

Såhär en timme innan tolvslaget börjar det bli å smått dags att sammanfatta 2008.


Vid den här tiden förra året firade jag med familjen i Råby. Herr Ö låg hemma i Kalrstad med magsjuka. I år firar vi faktiskt vårt första nyår tillsammans, tro det eller ej. Tredje gången gillt antar jag:P

I januari började man väl på allvar vänja sig vid mammalunken. Noah började sova några fler timmar i sträck och man hann äta mellan amningarna. I februari blev pappa sjuk och fick opereras. Det var lite läskigt att se denne ständigt friska människa ligga utslagen i en sjuksäng. I mars flyttade vi till Uppsala och herr Ö började på nytt jobb. Ett litet dop för Noah hann vi med att anordna också. Det blev verkligen en fin och minnesvärd dag. :)

I april tyckte jag att det var jag trött på mammabloggar, glömde Noahs namnsdag och kände för att starta ett nytt liv och bli av med graviditetskilona. Det gick sådär. Tydligen skrev jag en krönika också. Den har jag helt glömt bort:S Och Noah fick sin första tand, det får vi inte glömma.

I maj blev Noah ett halvår. Jag var uppe tidigt på morgonen och tittade på teletubbies. Och visst försökte man sig på hemmalagade smakportioner. Jag är glad att jag senare valde att strunta i det och spara energin till annat. Och ungen äter ju numera vad man än stoppar i honom:)

Midsommar firades i Råby och jag sprang på några fikor med svartbäckens barnvagnsmaffia.
I juli fyllde jag 20 det var varmt som bara tusan och vi svettades bort i vår lilla lägenhet i stan. I augusti lämnade vi bort Noah över natten för första gången. Lilkillen var hos farmor i Norge och jag och herr Ö åkte till vaxholm.

I september var mammaledigheten(äntligen) slut och jag började på juristprogrammet. Härligt, spännande, svårt och skrämmande! Men det har ju gått alldeles utmärkt hittills!
Det var också i september som vi insåg att Noah skulle bli storebror, och illamåendet med den lilla blev så hemmskt att jag hamnade på sjukan ett par nätter.

I oktober köpte jag strumpor för första gången i mitt liv. I november vann Obama presidentvalet i USA och vi firade Noahs första födelsedag. Under ett par dagar snöade det riktigt ordentligt och hela Uppsala var lamslaget.

December - tentapluggandets månad. Och jag tog mig igenom det utan alldeles för mycket ångest. Julen firades hemma i lugn och ro även om jag tog med mig ungen till Råby ett par dagar för att hälsa på släkten.

Året har avslutats formidabelt med hummer och alkoholfri Herrljungacider. Och 2009? Jag ser fram mot nya tag på T2 och den lillas ankomst i maj. En ny flytt blir det också, förhoppningsvis den sista på ett par år. jag lär väl fortsätta vara tjock även nästa år men jag ska åtminstone bli bättre på att spara.

Gott nytt år allesammans!


out of the loop

Trodde inte att jag skulle orka med mellandagsrean, men det blev visst några timmar på stan och några fynd i alla fall. jag var nämligen i ett skriande behov av kläder som rymmer den växande magen. Gummisnodd i byxorna kombinerat med linnen som åker upp över magen är ingen lyckad kombination. Nån gång sisådär vartannat år köper jag märkeskläder. Den här gången blev det en söt liten blus från Bondelid. Herr Ö frågade om jag var med i Lilla Huset på prärien:P Desto nöjdare var han med nån liten trasa från Gina Tricot, som faktiskt visade sig vara rätt så snygg. En stickad tröja modell tält blev det också.

För övrigt kan jag inte förstå varför varenda liten bloggtjej i det här landet sitter och kollar Sex and the City-filmen ett par gånger i veckan, minst. Det var väl inget speciellt med den? Ingen har väl missat att Carrie gillar dyra skor? Eller att en märkesväska är vägen till lyckan? Misslyckade bröllop och otrogna karlar är inte heller nån nyhet i den filmgenren direkt. Nä, man har inte alls lyckats med att översätta tv-seriens charm till film. Resultatet blev ju ganska...platt. Den stora behållningen var ju att Samantha, trots att hon passerat 50(!), fick fortsätta vara en obotlig sexgalning som inte klarar av att binda sig. Gubbar av den sorten har vi ju sett många av!


The kidnapped baby is back!

Nu är Noah hemma igen efter några dagar i skogen med mig. Herr Ö är något purken efter vår försenade hemkomst och jag går numera under öknamnet kidnapparludde.

Kanonjulklappar har vi i alla fall fått, Noah och jag. En varsin ryggsäck, och en termos till mig för alla långa dagar på JB. Konsertbiljetter, browniesböcker och vantar blev det med(bland annat). Dessutom hade min extremt pyssliga mamma tillverkat ett mycket tjusigt halsband i silver till mig, hur fint som helst:)Slagsmål om chipsen i stora familjen och en och annan släktfika blev det förståss. Det är nog för att suga musten ur lilla mig. Men trevligt är det. Noah blev dessutom överlycklig när det dök upp ett annat litet barn. Tror han kommer stortrivas på dagis:)

Pessimism

Januari kommer bli en skitmånad. Upphackat studiebidrag. En miljard räkningar. Ny, svindyr kurslitteratur. Bara kompendierna kostar 500 spänn. Dessutom fyller Herr Ö 30. Hur ska detta gå? Stackars herr Ö får nog nöja sig med ett par kalsonger. Eller ska jag kanske inte låtsas om att han fyller år alls?

Scheisse

Ingenting går min väg ikväll. Har liksom prioriterat bort julkorten i den där jävla tentastressen. Tänkte att jag är lat precis som förra året och fixar i sista minuten via postens hemsida istället. Lite väl sent ute, visade det sig, eftersom ett av julkorten ska till Norge. Just nu tycker jag att de gott kunde dragit den där gränsen ett par mil längre västerut.

Sen skulle ju lilla jag leka amatörfotograf. Bullade upp med julröda kuddar i soffan. Riggade ljuset med min mörbultade golvlampa(Noah har roat sig med att välta den i golvet).Satte på ungen finkläderna. Men ville han sitta lungt och stilla i soffan? Icke! Efter en timmes jagande efter sjövild ettåring med en kamera som definitivt sett bättre dagar gav jag upp.

Två timmars kreativ idétorka senare visade det sig att photoshop inte klarade av att spara filerna. Snart skiter jag i allt och klipper in ett God jul i nåt standardtypsnitt i den bild som känns minst halvdan. Herr Ö får ta med sig en snabbutskrift i gråskala till svärmor o co på söndag.

Jeeesus is coming to town

24 juni. Stockholm. Hovet.  Halleluja!

På andra sidan

Då var det färdigt, äntligen. T1 är officiellt avslutad. Jag har varit fruktansvärt rastlös de senaste dagarna och det var nästan något av en befrielse att få sätta sig i megatentasalen på Gimogatan, packa upp sina saker och vända på det där bladet. Såhär efteråt känns det faktiskt helt ok. Det är ju helt omöjligt att veta hur det gick, men det känns som jag gjorde mitt bästa, det gör det verkligen. De första frågorna, om demonstrationerna i Salem och den italienske politikern SB som mobbats i svenska tidningar var riktigt roliga. Typiskt att det skulle komma en metodfråga på slutet.

Även om jag får sväva i ovisshet om tentaresultatet under några veckor var publiceringen av PM-poängen minst sagt en rejäl boost för självförtroendet. Nog för att jag var nöjd med min analys av relationen mellan EG-domstolen och Europadomstolen, men jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att det skulle räcka så långt.  16 poäng, som den enda av drygt 300 T-ettor som godkänt webbpublisering.  Det blir inte bättre än så. Jag är jävligt stolt över mig själv(och hoppas att jag inte tabbat mig totalt på tentan).

Bestämde mig för att hoppa över den stora tentabalunsen på snerikes ikväll. Jag är helt utpumpad psykiskt och fysiskt. Dessutom känns det som om alldeles för många sorger kommer dränkas i alldeles för mycket sprit ikväll. med bebismage passar det sig bättre att fira jullovet med lösgodis och must;) 

This is it

Nä, nu får det vara bra. Inget mer pluggande för den här gången. Sanningens ögonblick imorgon kl 14.00. Just nu känns det som om det antingen kan gå åt helvete eller hur bra som helst. Som om nån slags mellanläge inte existerar. Det får bära eller brista helt enkelt.

Ska försöka tillbringa återstående timmar fram till tentan med att sova och försöka rensa tankarna lite. För jag måste erkänna att det snurrar riktigt ordentligt i huvudet just nu. Det är lagprövning och uppenbarhetsrekvisit och kriterierna för ett direktivs direkta effekt. Det är fördragskonform tolkning och normgivningsdelegering och åtalsregler för statsråd. Rättigetsbegränsningar, proportionalitet, laglighet och lämplighet. Jag drömmer om tentafrågor och kan inte sluta fundera över vad som anses vara ett påtvingat kroppsligt ingrepp RF:s mening.

Och på tal om juridik. Ni som inte ska skriva statsrättstenta kan ju hålla lite koll på nyhetssändningarna. Grundlagsutredningen ska nämligen lägga fram sitt förslag till "ny" grundlag. Har ni tur får ni veta vad uppenbarhetsrekvisitet innebär;)


Förstahandskontrakt, tentaplugg och Idolfrossa

Plötsligt händer det. Efter att ha sökt hundratals lägenheter utan resultat har vi äntligen fått napp. Idag har jag varit och skrivit kontrakt på en trea. Det känns så obeskrivligt skönt.  Aldrig mer andra hand, säger jag.

Däremot har jag lite lätt tentapanik. Satt en stund på biblioteket och försökte göra gamla tentor. Det kändes som att det gick åt helvete rent ut sagt, men efter en genomläsning av svarskommentarerna visade det sig att jag fått med det mesta av relevans(och t.o.m. fört ett överkursresonemang om art 308 i EG-fördraget, förövrigt ett av mina favoritlagrum:P). Det svåraste är att komma ihåg alla så löjligt självklara grejer(som att börja med att konstatera att TF är tillämplig när det rör sig om en bok). Det där med äganderätten är inte min grej heller. Men men, man kan ju alltid hoppas att fördragsutfyllnaden blir aktuell på onsdag. Den verkar, av tentakompendiet att döma, vara något av en favorit hos kursföreståndarna med.

Jisses, tar de aldrig slut? Ja de gamla idoldeltagarna alltså. Idolfabrikens mest lyckade produkt? Jag tycker faktiskt att Darin lyckats bäst med att hitta sin pryl och utveckla den. Nu har han ju dessutom bytt ut tandställningen till skäggstubb.
Årets finalister är ju inte vidare spännande. Visst är Kevin ett proffs och han tar väl hem hela tjottaballongen som man skulle ha sagt i en annan "Sveriges största musiktävling", men ibland blir det ju too much.

Ensam, men ändå inte

Herr Ö jobbar natt. Och just ikväll känner jag mig väldigt ensam. Har varit och tittat på Noah när han sover. Stoppat om honom för han sparkar alltid av sig täcket. Druckit varm choklad och tittat på romantisk komedi med konstigt slut. Varit lite ledsen för att jag sitter ensam under min filt.

Fast inte helt ensam. Lillbebisen håller mig sällskap. Det är ju det finaste av allt. Jag skiter i att jag mår illa och ser ut som en flodhäst. Lillan sparkar. Säger hej här är jag

Yupp, they're here

De berömda graviditetssugen alltså. Mitt i illamåendet som haft den dåliga smaken att göra comeback. Hoppas innerligt att det mer har att göra med stress och nervositet inför tentan än graviditeten. Det är inte hälften så jobbigt som innan sjukhusvistelsen, men känns inge vidare att behöva sprinta till toa när man sitter på JB.

Mitt i all hets lyckades jag slinka in i en nyöppnad italiensk delikatessbutik nere på stan(för övrigt en oas. där lyste de galna tanterna med sin frånvaro och det fanns t.o.m manövreringsutrymme för barnvagnen mellan hyllorna) och köpte med mig en burk tapenade. Grymt gott. Ikväll har jag svullat fetaost, tsatsiki och grillad zucchini i soffan.
Julmust är är också vansinnigt gott.. För att inte tala om lussebullar. Och sötlakrits. Sen har jag fått dille på asiatiskt.

Typiskt mig att nattuggla när herr Ö jobbar. Har precis provat lite ögonskuggor från HM. Vääldigt mörka nyanser. Känns som jag har två blåtiror. Bäst jag kommer ihåg att tvätta bort det innan jag trillar i säng så stackars herr Ö inte får slag när han ser mig i morgon bitti;)
Jag fattar inte hur folk lyckas se snygga ut med en massa smink mitt på dan. Eller ja, det är ju inte alla som lyckas men ändå. What's the fucking secret?

Julpaniken

OMG. Det är något med julhandel och rea som gör att folk blir som tokiga. Än värre blir det när dessa satyg sammanfaller(för ja, här reas redan pyntet, och en jäkla massa annat, ut). Dum som man är trodde man ju inte att det skulle vara full kalabalik flera veckor innan jul. Helt fel. Ska man slippa vansinnet får man börja i oktober. Timmar på stan och inte en enda julklapp. ALLT ska införskaffas på nätet i år. PUNKT.

Känner för att skriva ett arg brev till kommunen. Jag drattade nämligen på ändan när det var snö- och iskaos och idioterna struntat i att sanda. Jag är fortfarande stel som en kärring, mer än en vecka efter den lilla olyckan. Det värker i min stackars svanskota så fort jag ska böja eller resa mig. Och lyfta Noah ska vi inte tala om. Hade nästan varit värt att bryta ett ben eller två för att få nöjet att stämma de jävlarna.

TV4 kan uppenbarligen inte hålla isär EU och Europarådet. De har ju överhuvudtaget inget med varandra att göra. Hoppas för allt i världen att det var nån stackars praktikant som stod för den blundern

Kvällsläsningen......en extremt flikad Holmberg


Tentaplugg & julstök

Efter servicekille nummer tre verkar monsterdatorn vara botad från sin mystiska åkomma. Men det återstår väl att se. Inte ropa hej, som man säger.

Mindre än två veckor kvar till tentan och nu pluggas det intensivt på JB. Idag blev det heldag med Grundlagarna fram till stängningsdags. Svarskommentaren till övningstentan finns på hemsidan och bekräftade mer eller mindre att den gick åt helvete(jag vet inte ens om jag vill hämta ut mitt svar). Samtidigt känns det skönt att äntligen fått lite grepp om vad det är de vill ha ut av det där rätt abstrakta begreppet juridisk argumentation. Jag ska sätta mig och arbeta fram den ultimata checklistan, så att jag inte glömmer nåt;) Dessutom ska jag överösa lagboken med post-it-lappar med texten GLÖM INTE ATT PRICKA AV REKVISITEN! Juridik är lite som matte. Du kan inte glömma regler eller hoppa över nåt steg - då kan det bli ruskigt fel. Samtidigt finns det ju inga självklara svar, så man måste tolka och analysera - också!

Nåja, känner mig.. revanschsugen inför den riktiga tentan. Det är ju då det gäller.

Jag behöver tips på julklappar, max 200/klapp. CDON hade ju lite roliga förslag till pappa. Ulf Lundell, Eldkvarn och Neil Young. Robert Gustafsson eller Hamiltonboxen kändes väl inte riktigt lika rätt. Och jag tror inte att mamma skulle uppskatta Il Divo:P Svårast är nog lillbrorsorna, tonårskillar är ju helt omöjligt att köpa till:S

RSS 2.0