This is it

Nä, nu får det vara bra. Inget mer pluggande för den här gången. Sanningens ögonblick imorgon kl 14.00. Just nu känns det som om det antingen kan gå åt helvete eller hur bra som helst. Som om nån slags mellanläge inte existerar. Det får bära eller brista helt enkelt.

Ska försöka tillbringa återstående timmar fram till tentan med att sova och försöka rensa tankarna lite. För jag måste erkänna att det snurrar riktigt ordentligt i huvudet just nu. Det är lagprövning och uppenbarhetsrekvisit och kriterierna för ett direktivs direkta effekt. Det är fördragskonform tolkning och normgivningsdelegering och åtalsregler för statsråd. Rättigetsbegränsningar, proportionalitet, laglighet och lämplighet. Jag drömmer om tentafrågor och kan inte sluta fundera över vad som anses vara ett påtvingat kroppsligt ingrepp RF:s mening.

Och på tal om juridik. Ni som inte ska skriva statsrättstenta kan ju hålla lite koll på nyhetssändningarna. Grundlagsutredningen ska nämligen lägga fram sitt förslag till "ny" grundlag. Har ni tur får ni veta vad uppenbarhetsrekvisitet innebär;)


Kommentarer
Postat av: Dad (a.k.a. gp)

Lycka till Erika!

2008-12-16 @ 23:12:48
Postat av: mandel

Jag ska skicka mentalt stöd 14:00 :-)

2008-12-17 @ 12:07:50



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0