Amerikanska (låtsas)presidenter

David Palmer, president i de första säsongerna av 24, är har blivit framröstad som den bäste film- och tv-presidenten. Som gammalt fan av serien kan man ju inte låta bli att glädjas en smula.

Jag måste erkänna att jag inte förstår mig på amerikansk politik. I och för sig skulle väl medelamerikanen tycka att jag bor i ett kommunistland. Om man ska tolka debatten på andra sidan Atlanten. Att finansiera grundläggande sjukvård till alla via skattesedeln är socialistiskt bullshit. Blir det demokrater vid rodret i både vita huset och kongressen är det bara att lära sig internationalen och förbereda sig på revolution. Nä, bäst att rösta på McCain/Palin för de är mot aborter och homosexuella och så skulle minsann Jesus röstat!

Jag tycker själv att jag står en god bit åt höger på den politiska skalan. När jag gjorde en politisk kompass på Facebook visade det sig att jag stod långt längre åt vänster än både Clinton och Obama. I jämförelse med vicepresidentkandidat Palin är jag väl nästan att räkna som marxist. Jag håller mina tummar för Barack. Jag tror USA, och världen, behöver det.

Kommentarer



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0