Om kukens ursprung

I ren frustration över livet och världens jävlighet googlar jag ett könsord. Det jag fann lyckades åtminstone få mig på lite bättre humör.

Så här skriver man på susning.nu:

    Kuk /substantiv/ vulgärt slanguttryck för penis. Populärt att kladda på toalettväggar och dylikt, oumbärligt ord i             pornografiska romaner och noveller.

    Kuk betyder ursprungligen liten utväxt.

     Enligt boken Fula ordboken, författare Bengt Dagrin, är ordet släkt med norska "kjuga", som betyder "liten             klump" eller "utväxt på träd". Ordet har också en viss likhet med engelska 'cock' (tupp) som har sitt ursprung i t         tuppens läte "kuckeliku". Ordet ska ha sitt ursprung i betydelsen tapp, kran.

    Kanske det, men i slaviska språk, till exempel serbiska så betyder ordet "höft". I höfttrakten sitter ju även den         svenska kuken. Kan det vara så att ordet lånats in från dessa trakter i äldre tider som ett slangord för något som     sitter vid höften? Eller kan det ha gått den andra vägen?

 
I all evinnerligt elände finns ingenting så upplyftande som lite könshumor på lågvattennivå. Tydligen har ett tyskt företag registrerat domänen www.kuk.com, tänk så lustigt det kan bli.


Kommentarer
Postat av: jonna a.k.a luddes mamma

tack för kommentaren :) vad heter din lille? :)

2008-03-18 @ 12:19:13
URL: http://jonnalantz.blogg.se
Postat av: Lina

jo, det är du inte ensam om :/

2008-03-18 @ 12:23:27
URL: http://raneby.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0